KEHYSTYS:

Laaja valikoima kotimaisia, laadukkaita kehyslistoja.
Koristeellisemmat vaihtoehdot löytyvät ulkolaisista listamalleista myös metallilistoja. Meiltä myös esim. peileihin valmiskehyksiä.

Lasi vaihtoehtoina kirkas-, matta-tai näkymätönlasi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kehystyksissä käytämme ainoastaan
happovapaita taustapahveja ja paspoja.
Paspoja saatavilla useita erivärejä. Pystyleikkurilla toteuttamme korkealaatuisen leikkausjäljen. Leikkaamme myös isoja paspoja.
Paspa-aukkoa voidaan korostaa ripsilistalla.    
 
Leikkaamme raitoja värisisustaisiin ja pintavärjättyihin paspoihin. Kehyksiä tuplapaspalla Mahdollisuus saada myös
moniaukkoisia paspoja esim valokuviin
   
 
   
 
KATSO KUVIA ERIKOISKEHYSTYKSISTÄ TÄSTÄ
 
   
 
Miten kehystetään?
 
Öljyvärimaalaus
Mikäli teos on valmiiksi pingoitettu kiilakehyksiin tarvitsee vain valita teokseen sopiva kehys. Jos maalaus on hankittu pelkkänä kankaana, valitaan ensin kehys ja taidekehystäjäsi suorittaa pingottamisen ennen kehystämistä.

Akvarelli, grafiikka, piirrokset

Teos päällystetään aina lasilla, mutta siten ettei se kosketa suoraan itse työtä. Kehyksen lisäksi asiakas valitsee teoksen ja lasin väliin sijoitettavan aukkopahvin (passepartout-pahvi, puhekielessä paspa- pahvi), joita löytyy lähes kaikkia mahdollisia värisävyjä. Teoksen taakse laitetaan suojapahvi, joka pitää teoksen suorana ja sileänä, mutta samalla suojaa sitä pölyltä ja kosteusvaihteluilta.

Valokuvat

Valokuvien kehystämisessä on kaksi päävaihtoehtoa. Useimmiten valokuvat päällystetään lasilla, joka suojaa niitä. Voit myös sopia valokuvaamon kanssa, että kuvasi pinnoitetaan valmiiksi, jolloin se liimataan valmiiksi taustapahville ja voidaan kehystää ilman päällyslasia

Käsityöt

Käsityöt kannattaa tuoda kehystysliikkeeseen kankaina, niiden pingoittaminen kotioloissa on melko hankalaa ilman asianmukaisia välineitä. Käsityöt kehystetään samaan tapaan kuin akvarellit ja grafiikat, jotta teos ei pölyttyisi. Käsitöiden kohdalla vaatimus pintalasista ei ole kuitenkaan säilymisen kannalta ehdoton. Käsityö voidaan kehystää ilman lasiakin, taustapahville pingoitettuna ja kehystettynä. Pintalasi pitää silti käsityönkin kauniimpana huomattavasti kauemmin.

Esineet

Periaatteessa melkein mitä tahansa voi kehystää. Lapsen ensimmäiset kengät, jääkiekkopelipaidan, vanhan lp-levyn, morsiuskimpun, vuoden aikana talteen kerätyt viinipullon korkit, piippukokoelman tai vaikkapa rautakaupan mutterivalikoiman. Esineiden kehystämiselle ainoan rajoituksen asettaa niiden paksuus (mielellään alle 15 cm). Esineille tehdään vitriinikehystys ja useimmiten nekin suojataan lasilla pölyyntymistä vastaan. Aina voi käydä kysymässä, onnistuisiko kehystäminen haluamallesi esineelle. Asiantunteva kehystäjä keksii usein ratkaisun hankalaankin tapaukseen.

   
Olemme Taidekehystäjät ry:n jäsenliike
 

Taide ja Kehys Räikkälä
Keskuskatu 33
38700 Kankaanpää
puh 02-5721254, email taidetta@taideraikkala.com
avoinna ma-pe klo 10-17, la 10-13